9 Loka Memancing Pada Klang – Ammboi

Memancing menurut muara atau tebing sungai adalah salahsatu segmen memancing yang umumnya dilakukan sang kebanyakan pemancing yang tinggal di tempat pesisiran bahari.

Teknik memancing pula turut menghubungkan pemancing menurut jambatan, rumah rakit atau jeti pada daerah muara lebih popular dipanggil menggunakan kata ‘Menebing’.

Baiklah, buat entri kali ini, ayo kami kongsikan antara tempat memancing di Klang bagi anda yg ingin merasai pengalaman memancing pada sana.1.Jeti & Kelong Telok GongImej via [awanghafiz]

Bagi perjalanan ke Jeti & Kelong Telok Gong menurut bandar Kuala Lumpur, anda boleh memakai Lebuhraya Shah Alam ke Lebuhraya Pulau Indah. Kemudian, belok kiri ke Jalan Telok Gong dan belok kanan ke Lebuh Kg. Nelayan buat ke jeti tadi.

Setiap kelong di sini memiliki dapur dan alat-alat mengolah, air higienis, generator & tandas. Manakala harga sewa yang dikenakan adalah di caj serendah RM350 buat sehari semalam atau pakej harian sebanyak RM35 seorang.

Oleh kerana tempat ini populer di kalangan pemancing, umumnya mereka akan membawa keluarga mereka berehat sembari memancing bersama.

Anda berpeluang memancing pelbagai jenis ikan seperti ikan senangin, ikan gelama, ikan tebal pipi, ikan duri dan jua ikan sembilang pada loka memancing pada Klang ini.

Sekiranya anda bernasib baik, anda mungkin dapat memancing ikan tanda & ikan pari. Umpan yang boleh anda gunakan pada sini adalah udang hidup, perumpun & pula sotong.dua.Tanjung PiaiImej via [nst]

Tanjung Piai hampir sama persis keadaan panoramanya dengan Pantai Acheh. Pantai ini sangat indah tetapi relatif mini& nir dibangunkan. Bagi pemancing, pantai ini telah relatif bagi mereka kerana suasananya nir ramai orang & relatif sedikit sunyi.

See also  EKONOMI SIRKULER ZAMAN EDO SEPERTI YANG TERLIHAT DI FILM "THE WORLD'S OKIKU" YANG DIBINTANGI HARU KUROKI

Sekiranya anda ingin memasuki tempat pantai ini, anda mesti melalui jalan tanah merah yg agak panjang laluannya & anda mesti melalui beberapa tempat kampung yang masih ada di kurang lebih pantai ini.

Untuk memancing, anda boleh memilih tempat terbuka yg sesuai buat meletakkan (memacak)  joran & membaling umpan tadi.tiga. Angler Resortimej via [Umpan]

Angler Resort merupakan keliru satu loka memancing di Klang yang mencakup kawasan seluas 80 hektar dan menyediakan pelbagai kemudahan prasarana selain buat para pemancing.

Jeti Angler Resort yang ukuran 100 meter dan lebar 2 meter ini dapat memuatkan seramai 100 orang pemancing pada satu masa. Kawasan pantai sepanjang 500 meter ke arah kiri dan kanan jeti pula disediakan buat para pengunjung yang datang.

Selain memancing, masih ada pula loka rekreasi lain misalnya kem perkhemahan, paintball, paragling dan sebagainya.4. Rumah Rakit Sungai KembongImej via [centralspectrum]

Selain memancing di tepi tebing, anda juga boleh memancing menggunakan menyewa rumah rakit yg disediakan buat aktiviti memancing, di Sungai Kembong ini.

Biasanya dalam hujung minggu, rumah-tempat tinggalrakit ini akan dikunjungi oleh pemancing menurut semua pelosok negeri mahupun luar negeri. Dengan harga sewa yg agak berpatutan, anda boleh menentukan sendiri tempoh masa memancing yang diinginkan.

Menurut beberapa pengunjung yg selalu datang ke tempat memancing di Klang ini, ikan relatif aktif memakan umpan semasa air pasang menurut awal sampai surut.5. Laguna ParkImej via [centralspectrum]

See also  SISWA SEKOLAH DASAR SECARA MENTAL MENGHITUNG "75 X 12 - 23 X 23 =" DALAM 15 DETIK. KAMI BERTANYA KEPADA DOSEN MATEMATIKA UNIVERSITAS TOKYO TENTANG PROSEDURNYA

Laguna Park merupakan destinasi tepi lagun yg sangat damai. Selalunya pengunjung tiba ke sini buat memancing ataupun beriadah bersama famili.

Terdapat pula pondok istirehat, jeti kecil & restoran yang menarik di sekitar tempat memancing pada Klang ini. Pusat penginapan tidaklah poly namun sangat sinkron buat mereka yg ingin bermalam di tempat yang hening pada tepi pantai indah ini.6.Pantai AchehImej via [centralspectrum]

Lokasi pantai ini mungkin sedikit tersembunyi namun dia memberikan pemandangan bahari dan pemandangan pantai yang menarik untuk aktiviti riadah, berkhemah & berkelah seisi famili.

Tempat memancing pada Klang ini pula sesuai buat anda melakukan aktiviti lain misalnya bersantai ataupun melakukan aktiviti memancing.7. Tanjung HarapanImej via [timeout]

Tanjung Harapan yg terletak pada Pulau Indah adalah lokasi tepi pantai berbatu yg sesuai buat aktiviti rekreasi dan bersiar-siar terutama pada waktu petang.

Pengunjung jua boleh melakukan aktiviti seperti merogoh gambar swafoto, berjoging & tentu saja memancing. Tanjung Harapan adalah keliru satu lokasi yang popular di daerah Klang yang tak jarang dikunjungi sang ramai pengunjung terutamanya dalam hujung minggu & waktu perlop sekolah.

Di sepanjang pantai berbatu ini niscaya ada pemancing yang mencuba nasib menunggu joran dimakan sang pemangsa seperti ikan pari, ikan sembilang, ikan kurau & sebagainya.8.Jambatan KotaImej via [umpan]

Jambatan yg berusia lebih setengah dekad ini dibina oleh sebuah syarikat kejuruteraan Inggeris dalam tahun 1957. Boleh dikatakan bahawa jambatan tadi adalah jambatan yg sangat unik di Malaysia kerana amat sukar buat menerima struktur sebegitu di tempat lain.

See also  "TIPE GEN YANG LEBIH MENYUKAI KEADILAN" DI BIDANG EKONOMI DAN POLITIK.

Selain itu, ia pula merupakan tempat memancing bagi pemancing yang ingin melepaskan rindu menangkap ikan. Jom ke loka memancing di Klang ini, niscaya best!9.Port Klang Cruise CentreImej via [roddy]

Port Klang Cruise Centre pada Pulau Indah juga dikenali menjadi Glenn Cruise Terminal. Nama tadi diberikan kerana ia dimiliki dan diuruskan oleh Glenn Marine Group.

Terminal ini merupakan terminal yg sophisticated dengan ruang berlepas sendiri & pula jambatan yg bersambung terus dengan sistem pelayan kapal. Sekiranya anda nir menaiki kapal mewah terbabit, anda masih dapat melihat kapal mewah tersebut berlabuh menurut jauh.

Tetapi tahukah anda, daerah mewah ini adalah kawasan embargo buat memancing segala jenis ikan yg terdapat pada sini. Hanya pemancing tegar sahaja yang berani menyelinap masuk buat memancing.

Mereka bisa berbuat demikian merupakan kerana masih ada banyak ikan yg bersaiz cantik bersembunyi di tempat ini. Oleh itu, tidak disarankan untuk anda memancing pada sini.

Jom baca juga tempat memancing pada Port Dickson, tempat memancing di Bagan Lalang dan melancong ke negara Islam.Rujukan:Port saya selalu mancing kat klang selangor. https://blandzerd.blogspot.com/2019/02/port-aku-selalu-mancing-kat-klang.html

dua. 10 Port Menebing Popular pada Klang. https://www.umpan.com.my/10-port-menebing-popular-pada-klang/

3. Lubuk tempat memancing pada klang & port klang. https://ms-my.facebook.com/Kakipancing86/posts/lubuk-loka-memancing-pada-klang-port-klang-dimana-loka-memancing-di-klang-&-/1418427381556869/